Over mij

Stoffel. Geboren in 1982. Getrouwd met S en twee dochters A en P. Gadgetman. Nerd. Arts.

Nooit sportief geweest. Ik had wel zin in de turnles op school maar met een gebrekkige conditie, matige coördinatie en afwezig balgevoel werd ik altijd als laatste gekozen bij de teamindeling. Jaren karate gedaan in de tienerjaren maar een beperkte spiermassa en uitblijvende groeispurt gaven me een competitief en motivationeel nadeel.

Tijdens de studententijd had ik even een vast half uurtje squash, maar ook daar kwam een eind aan. Het uitgaansleven en een bescheiden bierbuikje volgden.

Als werkmens, een eind in de twintig, verschillende keren met goede moed (en telkens nieuwe schoenen en nieuw loop uurwerk) gestart met start to run maar steeds weer door gebrek aan motivatie of blessures snel opgegeven. Broekmaat 32 was al lang 33 geworden en nu kwam maat 34 in zicht. Op de weegschaal 82kg voor 1m86, wat nog wel een ‘gezonde’ BMI is van 23,7 maar de buik omtrek en passieve levensstijl deden anders vermoeden.

In 2014 redelijk onvoorbereid de Spartacus run in Boom gelopen.

Op 10 April 2015 voor het eerst een activiteit op strava geüpload. En een week later de eerste keer non-stop 5k kunnen lopen, jeuj! Verder ontdekte ik in 2015 het plezier van wielrennen met de aanschaf van een crossfiets. Sporten begon stilletjes aan in mn leven te sluipen. Ik deed onder andere nog mee aan de 10k Urban trail in Brussel. Als ik nu naar de beperkte voorafgaande training in Strava kijk, vraag ik me af hoe ik dat toen op een uur heb klaargespeeld!

Op 2 juli 2016 voor het eerst een triatlon gedaan en sindsdien pas echt goed mijn sportieve ik ontdekt. Een jaar later coach Ben van Optimize gecontacteerd om het allemaal iets gestructureerder aan te pakken.

Inmiddels gemerkt dat er stiekem toch een competitiebeestje in mij zit telkens er een startschot wordt gegeven. Van couch potato geëvolueerd naar een sportievere levensstijl waarbij dagelijks sporten niet meer uitzonderlijk is. Desondanks blijven de nodige struggles met gezin-werk-sport balans, motivatie, het stellen van prioriteiten (zoveel leuke sporten, challenges en events maar je kan niet alles en ik ben geen werkloze vrijgezel zonder agenda) en met die hardnekkige vetkwabbel / love handles / muffintop die 12 kilo lichter nog steeds niet weg wil. Als ik nu eens die chips en cola kon laten staan…