Het 2022 seizoen in grote lijnen

De marathon van afgelopen weekend was een goede aanleiding om nog eens kritisch naar mijn komend sportseizoen te kijken, serieus een kalender op te stellen, er zelf echt goed over na te denken (wat wil ik nu echt?), te overleggen met de wederhelft en te bespreken met de coach.

De voorbije jaren deed ik in de zomer steeds mee aan verschillende lokale korte afstand triathlons, maar het wil nu net lukken dat al gemaakte afspraken, geplande weekendjes of vakantie net samenvallen met deze wedstrijden. Geen Sterke Peer dus dit jaar bijvoorbeeld. Jammer, maar eigenlijk is dat helemaal niet erg. Ik noem mezelf danwel een triatleet, maar dat ga ik deze zomer dus iets minder doen. Ga ik dan stoppen met sporten? Nene, zeker niet!

Wat zijn de grote lijnen/doelen dan wel? De overkoepelende rode draad wordt lopen. En aan mn core/kracht werken. En golfen 🙂 Vooral vanalles blijven doen, er plezier in hebben, en het evenwicht met het gezin houden. Met in het achterhoofd het belang van consistentie. Je wordt alleen maar beter als je met regelmaat blijft trainen. Niet 3 weken alles geven en dan 2 weken niets, het is veel beter om misschien iets minder lang of veel, maar wel vaak genoeg te trainen (7 uur in het weekend vs. elke dag 1 uur…). Ik ga een gezonde lange termijnvisie houden, een soort van ‘tussenseizoen’ misschien om een betere en sterkere basis te leggen. (en volgend jaar misschien eens een Ironman 70.3… ??? ahum…)


Mei:
Minstens 2x per week vroeg uit bed om te zwemmen
Even wat meer oriëntatielopen om te knallen op het BK sprint
Wekelijkse golfles
Brouwersdam 90 triathlon (1-79-10) als goeie training en test voor de TT fiets.

Juni:
Consistent verder trainen, regelmaat!
Drietal golfwedstrijden
Lollepotters 1/8e triathlon for fun

Juli:
Consistent trainen!
Op weekend met de Lukebikers

Augustus:
Consistent trainen!

September:
Zwintriathlon (1,5-40-10) – de A race! presteren!!
Op weekend met de Antwerp Orienteers

Oktober:
Kermisloop Putte
Herkansing op de marathon…


Als je doelen stelt, moet je dat tegenwoordig SMART doen. En je mag er ook niet teveel stellen. Bij deze een poging (in willekeurige volgorde):

  1. Beter golfen: handicap laten zakken van 36 naar 24,4 tegen september (24,4 geeft op de RAGC toegang tot de grote baan, en dan kan ik aan de heren wintercup deelnemen)
  2. Sterker worden: 10 pullups kunnen tegen september
  3. Sneller worden: 5k PB verbeteren op de Kermisloop
  4. Marathon lopen zonder krampen en sneller dan 3u45 in het najaar
  5. Knallen op de Zwintriathlon = eindigen bij de top 33% van de deelnemers

Voila se, er is nog niemand slechter geworden van een beetje ambitie te tonen! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *