10 dubbele versnellingen

September, het wordt weer wat vroeger donker, na de kinderen in bed te steken en nog wat op te rommelen toch nog voor 21u kunnen vertrekken in de avondschemering. Fluo hesje aan en gaan. 11k met 10 dubbele versnellingen staan op het programma, een favoriet van coach Ben, en inmiddels ook van mij. Qua gevoel echt een voldoening gevende workout. Stevig maar ook niet belachelijk zwaar: 10x 45″ aan 4’20 – 45″ aan 4’00 – 1’30 jog.

Vrij goed uitgevoerd, pace redelijk in geplande zones. Zonder echt verval in de laatste blokken.

Het is tijdens deze loop dat ik me bedacht om wat op te schrijven over het sporten. De afgelopen 5 jaar heb ik toch wat stappen gezet qua conditie. Dit soort workout was me vroeger nooit gelukt en nu wel. Een vrij stabiele pacing tijdens de warmup en cool down (kleine dip na 1k waren korte rondjes tijdens het wachten op gesloten slagboom bij de overweg in Heide). En de intervallen tonen duidelijk de 2 versnellingen. Ook m’n hartslag netjes rond de 130 in warmup en bij de cool down zakt die ook weer goed om onder de 140 te eindigen. Iets waar ik een jaar of 2-3 geleden nog jaloers op zou zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *