Coach meeting – planning ‘22

Naast de wekelijkse training schema’s en korte heen en weer feedback, zit ik af en toe ook wat langer samen met coach Ben. Zo hebben we gistermiddag een goeie babbel gehad, afgelopen triathlon seizoen besproken en al in grote lijnen de doelen voor volgend jaar uitgestippeld. Ook kwamen de gedachtes die ik hier eerder al had neergeschreven aan bod. En spraken we over leuke sportgadgetterij maar dat komt op een later tijdstip nog wel aan bod 🤓

Kort samengevat is er 1 duidelijke boodschap: consistency is key! Afgelopen jaar is wel te merken dat ik periodes netjes getraind heb, maar ook periodes heb gehad waarin er toch teveel gaten in de training zaten. En als het dan toevallig 3 weken op rij de lange loop, of de lange rit zijn die wegvallen, ja, dan is er geen progressie te verwachten. En dat geeft direct ook het antwoord op een eerdere bedenking: is dit mijn genetisch potentieel? Nee. Maar mijn huidig niveau is het resultaat van mijn niet altijd consistente training. Hoewel ik de voorbije 5 weken praktisch alles gedaan heb zoals gepland, kwamen er voordien toch te vaak rode vakjes in m’n Training Peaks.

De voorbije 3-4 jaar nam ik in oktober/november telkens een echte break van trainen, het was dan even genoeg geweest en moest dan toch even ‘decompresseren’ zoals dat heet. Maar als gevolg daarvan nam mijn conditie telkens een duik en begon het opbouwen telkens opnieuw van een lager niveau. Conditie komt te voet en gaat te paard is een toepasselijke uitdrukking. Dus it jaar in de off-season gaan we het anders aanpakken! Proberen goed consistent door te trainen zoals de voorbije weken en een goed evenwicht zoeken tussen de verschillende facetten van het leven. Er is nog zoveel meer dan sporten natuurlijk. Sportgerelateerd is voeding en slaap belangrijk, maar belangrijker zijn de andere zaken: gezin, familie, huishouden, werk… Er gewoon zijn voor de dochters en echtgenote… hoewel ik recent een frisse en beter gefocuste sportmotivatie heb gevonden mag ik dat laatste niet uit het oog verliezen. Prioriteiten stellen…

Wat zijn dan zo de doelen voor 2022?

1. Een marathon. Tussen 3u30 en 3u45. Na Eindhoven in oktober 2019 (3u58) wil ik dit toch nog eens doen, samen met goeie maat G die een jaar geleden ook goed zijn sportieve kant heeft ontdekt. Voorlopig hebben we de Marathon van Zeeuws-Vlaanderen uitgekozen op zaterdag 23 april. Maar de inschrijvingen zijn nog niet geopend en er staan al heel wat mensen met een voucher van 2021 op de startlijst.. Maar dit is sowieso dé A race.

2. Naast de lokale 1/8 triathlons in de zomer (B races) wil ik nog eens een 111 of misschien eens een 70.2 (2e A race) doen. Hiervoor heb ik nog geen event uitgekozen. De 111 van Bilzen is maar 4 weken na de geplande marathon, dus dat ik niet ideaal. De 70.2 in Zwitserland misschien? Combineren met een bezoek aan de broer? Maar dan weet alleen weg van huis. Geen idee, ik moet de wedstrijd kalender nog goed bekijken, er zijn genoeg goede wedstrijden in België. Verder heb ik nog een inschrijving voor de Zwintriathlon 7 september 2022 na de geannuleerde 2020 én 2021 edities…

3. Orienteering. Plezier maken, genieten van deze loopjes, ook eens in het bos in plaats van alleen in de stad. Kijken waar ik me nog kan verbeteren, loop snelheid omhoog, kaartlezen en routekeuze verbeteren, gebruik maken van postenbeschrijving… en mijn Belgische titel verdedigen! 😂

4. Golf. Nog niet over gesproken op de blog, maar ook dát doe ik. Te weinig naar mijn zin, maar ik heb er wel plezier in. Ook zit een deel van het sociaal leven op de golfclub. Anderhalf geleden ben ik erin geslaagd handicap 36 te halen, maar sindsdien ben ik wat blijven steken. Het is wat gênant aan het worden. Een handicap ergens laag in de 20 zou wel mooi zijn.

Pfff Stoffel, waar vind jij toch de tijd om dat allemaal te doen? Ja, goeie vraag. Het wordt een goede oefening om alles mooi gebalanceerd en efficiënt ingepland te krijgen. Het voordeel is dat sporten je veel energie en goesting geeft en je zal me maar weinig voor tv zien zitten komende tijd (uitgezonderd Netflix en YouTube tijdens de komende indoor fiets trainingen). En goede nachtrust, dat zal nodig zijn, ik doe nog te vaak te laat het licht uit, de laat avond internet surf sessies moet ik meer achterwege laten, nochtans leveren die een schat aan fait divers en achtergrondinformatie over van alles en nog wat op…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *