Coach meeting – winter ‘21-‘22

Met de marathon eind april als eerste A race zal de focus komend half jaar vooral op het lopen komen te liggen. En dat komt ineens goed uit voor de orienteering en het verbeteren van mijn zwakste onderdeel in triathlon. Niet dat ik zwemmen en fietsen aan de kant zet, maar ik wil wel eens kijken tot welk niveau ik m’n lopen kan krijgen.

Er zijn nog meer dan 6 maanden voor de marathon, dus tijd genoeg om rustig op te bouwen. Elke 2 weken gaan we rustig aan het loopvolume opbouwen en stilletjes aan zal ook de loop snelheid wel volgen. Van weken met 20-25km naar uiteindelijk weken van >60km. Het overstappen van de woensdag naar de dinsdagavond groep (volwassenen beginners -> gevorderden) bij ACK en bijhorende uitdaging door de snellere mannen zal hierbij een goede hulp zijn.

Samen met goeie vriend T zullen in de winter nog wel een aantal Ardennen trails passeren. Ook het oriënteren blijft in de winter gewoon doorlopen

Om echt goed trainingzones te bepalen en ook de evolutie te kunnen objectiveren ga ik in oktober alvast een eerste lactaattest inplannen. Ben benieuwd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *