Fascinerende fysiologie

Tijd om een mogelijk terugkerende rubriek in te voeren: #fascinerendefysiologie

2 weken geleden deden we op de ACK training een test voor de 400m. Semi officieel, per 4, ieder in een aparte baan, de juiste startlijnen en de reuze chrono. Super plezant, helemaal echt! En dat zie je dus ook in de data 🤓

1. Rustig wandelen naar de start lijn. Hartslag nog rond de 100 van de training voordien.

2. Klaarstaan op de startlijn, wachtend op het startschot. Hartslag? Baf! Direct naar 120! Gewoon aan het wachten 😂 op een weinig betekenend startschot 😂 maar dus toch nerveus 🤪

3. De 400m lopen: veel te hard begonnen en dan steeds trager en trager, tot een kleine versnelling in de laatste 20-30 meter. Laatste sprintje er uit persen! Ik had echt wel alles gegeven…

3-4. Beetje gek hartslag beloop, ik vraag me af hoe accuraat het is. Ik zou niet verwachten dat mijn hartslag op 160 aftopt tijdens de sprint. Misschien door echt overdreven sprinten? Anders ademen? Soort valsalva maneuver en daardoor te hoge intrathoracele druk en hartslag daling? Ik had echt wel alles eruit gehaald en de laatste paar meters voelde ik een wat rare gewaarwording, beetje licht in het hoofd. Is dat omdat m’n hartslag daalde? En dan die snelle dip direct nadien? Geen idee 🤷 als iemand suggesties heeft…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *