Terugkijken naar 2021 – vooruitblik 2022

Het nieuwe jaar is begonnen en het werd al goed sportief ingezet met een fietstochtje op 1 januari, een lange loop op 2 januari en een ochtendzwem vandaag op 3 januari. En ook weer een blogpost. We vliegen er met goede moed weer in. Eind oktober begin november waren er al tekenen aan de wand maar half november werd me duidelijk dat ik even een korte break nodig had. Hoewel ik me had voorgenomen om gewoon door te trainen, had ik toch wel nood aan een korte off-season. Zowel mentaal, fysiek als familiaal moest het gewoon even wat minder, de dagelijkse training kwam er ook gewoon niet meer van. En hoewel het uitermate frustrerend is om in Training Peaks dat CTL/fitness getal naar beneden te zien gaan, doet het toch wel deugd, en de goesting om de trainen komt vanzelf weer terug. Sinds half december zijn er (met uitzondering van de kerstdagen) weer overwegend groene vakjes in Training Peaks en gaat die fitness ook weer omhoog. Nu nog het zwemgevoel terugvinden na bijna 2 maand niet te zwemmen.

Traditiegetrouw geeft Strava op het eind van het jaar leuke overzichten om het afgelopen jaar te beoordelen. Zo ben ik 270 van de 365 dagen ‘actief’ geweest, voor een totaal van 374 uur (gem. 7,2u per week) waarbij ik 6732 km heb afgelegd. Wat me hierin het meest opvalt is dat ik afgelopen jaar zonder er al te veel bij stil te staan 1271 km heb gelopen waar ik in 2020 toch wat moeite moest doen om de 1000km te halen!

Als ik dan verder nadenk over sportieve hoogtepunten, moeten het wel de zaken zijn die hier al eerder op de blog zijn gepasseerd: Belgisch kampioen worden in sprint orienteering en het lopen van een sub 20 5k. Daar ben ik zelf het meest trots op. En ondanks deze succesjes op kortere, snellere events deed de 111 triatlon me ook wel zin krijgen in de middellange afstand wedstrijden.

Waar kijk ik nu naar uit voor komend jaar?
Als eerste staat eind april mijn tweede marathon op de planning. Ik ben al volop bezig om stilletjes de kilometers op te bouwen, stiekem droom ik van 3u30 maar ik weet nog niet of dat realistisch is. 15 mei kan ik vervolgens mijn Belgische titel voor sprint orienteering gaan verdedigen 🙂
Wat betreft de triatlons moet ik nog eens goed nadenken. Sowieso enkele lokale sprint wedstrijdjes als de agenda het toelaat (bv. meetria, biratlon, lollepotters, sterke peer… ) of toch weer wat langer werk? 1/4? 111? 1/2?? Ik ben er nog niet over uit. En om een of andere reden ben ik afgelopen week plots naar tijdritfietsen aant kijken… weet niet wat hier de trigger voor heeft gegeven, maar er is altijd wel plaats voor een extra fiets zeker? 😀
En golf niet vergeten! ik moet er toch eens werk van maken om m’n handicap te verbeteren, het wordt genant…

Genoeg doelen om naartoe te werken, en er komen vast nog veel leuke events of tussentijdse targets op het programma. De sportievere levensstijl doet goed en wil ik nog wel even volhouden. Volgende week staat alvast een leuke uitdaging op het programma: de optimize indoor triatlon! 500m zwemmen in een endless pool, 19km zwiften en 4km op de loopband. Ben benieuwd! #sportersbelevenmeer 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *